beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Збірні вантажі: перевезення збірних вантажів, як організувати перевезення збірних вантажів?

Серед усіх вантажів, що транспортуються по Україні, значну частину займають важкі та габаритні товари, і якщо такий вантаж відправляти через службу доставки, то ціна таких послуг буде непомірно великою. Це одна з причин, що сприяє розвитку нової послуги - доставка збірних вантажів.

Цей відносно новий спосіб перевезення швидко набирає популярності. Завдяки консолідованій доставці у приватних осіб та невеликих компаній з'явилася можливість перевозити свої товари за відносно невелику вартість.

Збірний вантаж: що це таке?

Спільний (збірний) вантаж - це автоперевезення малих партій чи одиничних товарів у одному загальному транспортному засобі, доставка яких здійснюється за одним маршрутом. Такі вантажоперевезення дозволяють кільком різним власникам доставити свій товар у місце призначення за прийнятну ціну. При цьому кожен відправник отримує якісну послугу від надійного перевізника та може відстежувати свою доставку у реальному часі.

Основні правила та особливості перевезення збірних вантажів

Транспортування збірних вантажів у принципі нічим особливо не відрізняється від стандартних і відбувається за такими основними схемами:

  • доставка під ключ "двері -> двері"

  • "склад -> склад"

  • "двері -> склад"

  • "склад -> двері"

Як і при звичайному транспортуванні, замовником може бути як відправник, так і одержувач чи посередник.

Перевізник зазвичай розраховує тариф на вартість доставки виходячи з об'ємної ваги, відштовхуючись від того, що вага одного кубометра вантажу не повинна перевищувати 166 кг. Якщо ваш товар вибивається із цих норм, його зараховують до негабаритним.

Вартість перевезення негабаритних вантажів оцінюють індивідуально.

Важливо враховувати, що вибираючи доставку під ключ вам навряд чи вдасться заощадити, оскільки в такий тариф буде включено розвантажувально-навантажувальні, пакувальні роботи та інші схожі послуги.

Обов'язки замовника та перевізника збірних вантажів

При доставці збірних вантажів зі складу перевізника відправник зобов'язаний:

  • Упакувати вантаж належним чином. Товар повинен бути упакований у чисту суху тару, яка забезпечить збереження вантажу під час транспортування.

  • Надати весь необхідний пакет супровідних документів, які потрібні під час перевірки контролюючих органів.

  • Повідомити перевізника про конкретний склад вантажу.

Своєю чергою, транспортна компанія має ряд своїх обов'язків перед клієнтом:

  • Звіт про переміщення вантажу, своєчасне надання всіх необхідних супутніх документів (акту про виконання роботи, рахунок-фактури тощо).

  • Відшкодування збитків при пошкодженні вантажу, що перевозиться, а також при його втраті. Компенсація має відповідати заявленій відправником вартості.

  • Транспортна компанія зобов'язана невідкладно повідомити клієнта про обставини, за яких доставка вантажу неможлива або сильно затримується.

  • Вчасно сповіщати про зміну вартості послуги.

Негативні моменти збірних вантажів

Окрім усіх тих переваг, які дає транспортування ваших товарів у складі збірних вантажів, є й низка недоліків.

  1. Якщо вам потрібно відправити товари швидко, збірний вантаж це не для вас. Оскільки потрібно укомплектувати рейс і це може тривати кілька днів.

  2. Вам можуть відмовити, якщо ваш товар може нести небезпеку для інших товарів у складі цієї збірки. Наприклад, легкозаймисті або вибухонебезпечні речовини, або інші вантажі, які можуть завдати шкоди або погіршити якість сусідніх товарів.

  3. Є не дуже популярні маршрути, якими знайти попутників дуже складно і це може зайняти тижні.

3 найпростіші способи економії на перевезенні невеликих партій вантажу від компанії Сargofy

У компанії Каргофай ви можете отримати повний спектр послуг, пов'язаних з автоперевезеннями консолідованих вантажів. Це дозволить вам не лише заощадити гроші, а й отримати якісний сервіс.

Відправка консолідованих вантажів

Професійність наших співробітників дозволяє сформувати збірний вантаж та відправити його у дуже короткі терміни. При цьому ми консолідуємо товари таким чином, щоб максимально ефективно використовувати кожний транспортний засіб. Такий підхід дозволяє компанії Сargofy запропонувати найкращі тарифи на перевезення збірних вантажів.

Пошук товарів на довантаження у найкоротші терміни.

Навіть при найефективнішій роботі логістики компанії, бувають випадки, коли потрібно терміново відправити вантаж, який займає не весь обсяг вантажного відсіку, але перевищує 50%. У таких випадках ми шукаємо довантаження, яке дозволить скоротити витрати на транспортування.

Малогабаритні перевезення

Транспортування малогабаритних вантажів необов'язково має здійснюватися консолідованим способом. Автопарк компанії Сargofy складається з безлічі перевірених автомобілів, серед них є не тільки великі фури, а й буси вантажопідйомністю до 3-х тонн.

Висновок

Транспортна компанія Сargofy є одним із лідерів у сфері перевезеннь та логістики.

Наші фахівці допоможуть вам у найкоротші терміни організувати відправлення ваших товарів у складі збірного вантажу або попутним довантаженням.

Завдяки професійному підходу, наш клієнт отримує значну економію своїх фінансів, при цьому отримує якісний сервіс.

Довіряйте свій вантаж лише професіоналам!

Поділитися: