beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Стратегії успіху рефрижераторних перевезень на будь-якому ринку

Незважаючи на складну економічну ситуацію, рефрижераторні перевезення можуть стати ключовим чинником вашого успіху. 
Основні швидкопсувні товари, такі як продукти харчування, напої, фармпрепарати є не циклічними товарами. Це гарантує стабільну потребу у транспортуванні цієї групи вантажів протягом усього року.

Переваги рефрижераторных автоперевезень

Вартість транспортування вантажів рефрижераторним транспортом здійснюється за більш високим тарифом, так як вантаж специфічний і більш цінний, ніж звичайні сухі вантажі.

Переваги перевезення саме рефрижераторних вантажів безперечні. Проте, для початку такого бізнесу потрібні значні інвестиції та гарна організація усього процесу:

  • Потрібно інвестувати у відповідне обладнання та автопарк;

  • Отримати відповідні дозволи;

  • Забезпечити належне страхування;

  • Провести навчання персоналу;

Попри великий обсяг вкладень і проведеної роботи, ви отримуєте можливість завжди мати постійний дохід, адже ніша рефрижераторних перевезень найменш конкурентна, порівняно з іншими видами автомобільних перевезень вантажів. Тому у вас значно більші шанси досягти успіху в галузі автоперевезень.

Як обрати рефрижератор

Перш за все, потрібно чітко розуміти потреби ринку, на який ви націлились та проаналізувати усі варіанти, які задовольняють ваші вимоги.
На що варто звернути увагу:

  • Якість збірки рефрижератора та його ефективність;

  • Надійність комплектуючих і простота обслуговування;

  • Економне використання пального: наприклад механізм підняття осей для пустого пробігу дає змогу економії пального;

  • Покращена термоізоляція фургону зменшить навантаження на рефрижераторну установку та дасть додатковий час при аварійних ситуаціях.


Не варто купувати застарілі моделі, які були в тривалому використанні, адже з часом усі механізми зношуються, термоізоляція погіршується, а вартість обслуговування збільшується з кожним роком.

Як отримати постійний потік замовлень

Для початку не варто зупинятись, на якомусь конкретному виді вантажів,наприклад продуктах, а братись за усі можливі варіанти, які доступні для вашого типу рефрижератора.

Також пройде певний період часу до поки ви не знайдете постійних клієнтів та вибудуєте стійкі бізнес стосунки.

Тому, з перших днів варто користуватись транспортними біржами для перевізників, наприклад такими як Cargofy.
Такий підхід забезпечить вам легкий пошук клієнтів та постійний потік замовлень.

Корисні поради для тих, хто планує роботу на ринку рефрижераторних перевезень

Якщо ви плануєте придбати рефрижератор і не маєте жодного досвіду у роботі з ним, то варто спочатку, або самому здобути такий досвіду у іншій компанії, або найняти працівника, який допоможе вам зрозуміти специфіку роботи.


Звісно це не є нішевим бізнесом, але це досить спеціалізована частина ринку вантажних перевезень.
Зі звичайним вантажем все просто, достатньо слідкувати, щоб він був надійно закріплений і заблокований, а от з рефрижераторами перевезеннями все значно складніше. Потрібно чітко розуміти тип вантажу, та оцінити усі ризики, які можуть вас очікувати. Варто бути максимально уважним при завантаженні  та вміти виявляти неточну інформацію, адже неправильний температурний режим може нанести шкоду вантажу, за який ви відповідальні.



Для того, щоб досягти успіху у рефрижераторних перевезеннях, треба спочатку добре все проаналізувати, вибрати оптимальне обладнання і транспорт, набути компетентності у особливостях перевезення швидкопсувних вантажів, а головне вірити у свій успіх.






Поділитися: