beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Як правильно вибрати транспортну компанію: правила вибору надійного перевізника

Як показує практика, вибрати надійну транспортну компанію не така вже й проста задача. На сьогоднішній день ринок автотранспортних перевезень переповнений пропозиціями від різних компаній, але тільки незначний відсоток може надати весь комплекс послуг вчасно і якісно. Велика кількість реклами і привабливі рекламні ролики, ні в якому разі не можуть гарантувати вам належний рівень послуг з перевезення вантажу. Тому важливо правильно оцінити можливості транспортної компанії, відгуки клієнтів та виявити усі підводні камені та приховані ризики.

Далі ми розглянемо основні проблеми з якими може зіткнутись замовник та основні пункти, на які потрібно звернути увагу при виборі транспортної компанії.

Основні проблеми у співпраці

Звісно, що замовляючи послугу навіть у перевіреного перевізника ніхто не застрахований від виникнення певних проблем чи форс-мажорних ситуацій.

Ось невеликий перелік тих основних труднощів, з якими ви можете зіштовхнутись замовляючи перевезення вантажу:

  1. 1. Непрофесійність і некомпетентність менеджера. Через неправильну фіксацію даних замовлений вами автомобіль може приїхати із запізненням чи передчасно або навіть не за тією адресою яку вказував замовник.

  2. 2. Часто компанії надають для перевезення вантажу автомобіль, який має зовсім інші характеристики ніж було домовлено. Наприклад транспорт не тієї вантажомісткості чи не з тим способом завантаження, що ускладнює процес та затримує відправку вантажу.

  3. 3. Трапляються недоброчесні перевізники, які намагаються підвищити вартість послуги внаслідок прихованих платежів та непотрібних додаткових послуг. Для уникнення подібних проблем потрібно ретельно прочитати договір перед його підписанням.

  4. 4. Перевезення вантажу із затримкою по вині транспортної компанії, хоча вас запевняли що такого не трапиться.

  5. 5. Перевезення ваших товарів у складі збірного вантажу, що призвело до псування чи зниження якості вашого товару, через недотримання умов транспортування збірних вантажів.

  6. 6. Вам надано не всі послуги, або послуги неналежної якості, які були обумовлені в договорі та сплачені вами.

  7. 7. Деякі компанії свідомо уникають відповідальності у ситуаціях, коли ваш вантаж пошкоджено або не доставлено вчасно та намагаються мінімізувати компенсацію збитків.

І це тільки невелика частина тих проблем які потрібно мати на увазі, та уникати їх виникнення.

Правила вибору надійного перевізника

Основні правила у виборі транспортної компанії, якими не варто нехтувати, не зважаючи на те, чи це одноразова послуга чи довготривала співпраця:

  • Не можна сліпо довіряти рекламним банерам, листівкам та відео. Часто яскраві картинки і гучні слова не мають нічого спільного з реальною діяльністю перевізника.

  • Варто ретельно прочитати відгуки інших замовників, які дійсно були клієнтами даної транспортної компанії. Адже деякі організації зловживають купленими неправдивими відгуками. Найкращими доказами реальності відгуку будуть відскановані копії таких документів. Варто зазначити, що відсутність негативних відгуків, при їх великій загальній кількості теж має насторожити клієнта. Це може свідчити про недоброчесну маніпуляцію з відгуками про дану компанію.

  • Перед укладанням договору про співпрацю варто ретельно перевірити автопарк компанії перевізника. Це потрібно для того, щоб пересвідчитись у наявності саме тих транспортних засобів, які як найкраще підійдуть для перевезення саме вашого вантажу. Ви можете поспілкуватись з менеджером та з його допомогою підібрати відповідний автомобіль, або навіть декілька варіантів за необхідності. Також замовник може скористатися своїм законним правом запросити документи, які засвідчують задовільний технічний стан вантажівки.

  • На етапі вибору компанії що надає послуги з перевезень, варто не шкодувати час та зателефонувати до декількох конкуруючих організацій. Порівняйте професійність роботи менеджерів. Показником рівня сервісу буде обізнаність персоналу та чіткі і конкретні відповіді на всі питання замовника, ввічливість та бажання допомогти. Представник компанії повинен бути компетентним у тонкощах та нюансах перевезень всіх видів вантажів. Солідна організація не дозволить собі втрачати клієнтів через необізнаність персоналу.

  • Обов'язково приділити увагу вивченню ціноутворення та умов, які впливають на фінансову складову вашого договору. Звертайте увагу на акційні пропозиції, накопичення бонусів та інші клієнтоорієнтовані програми.

  • Ще одним критерієм, який дозволить оцінити рівень перевізника є географія його діяльності. Тобто, чим більша відстань між містами в яких транспортна компанія проводить свою діяльність, тим більший рівень довіри до неї.

  • Також можна поцікавитись логістичними аспектами: яким маршрутом слідуватиме вантаж, в який час доби відбуватиметься транспортування, чи не заважатимуть погодні умови перевезенню ваших товарів. 

  • Великі компанії надають можливість слідкувати за рухом вантажу в режимі реального часу за допомогою зручних мобільних додатків. Наприклад як компанія Сargofy

  • При замовленні міжнародних перевезень важливо врахувати досвід компанії та час упродовж якого надаються такі послуги. Адже досвідчені перевізники мають чітко відпрацьовану схему перевезень і не будуть піддавати ваш вантаж непередбаченим ускладненням в транспортуванні.

  • Безумовно потрібно вивчити питання страхування вантажу: яким чином, в якому розмірі та у які терміни буде проходити відшкодування втрат замовника.

Звісно це не всі питання на які ви маєте отримати відповіді, але скориставшись цим основним списком, ви значно убезпечите себе від виникнення неприємних ситуацій та будете мати впевненість у якості послуг обраної вами компанії.

Компанія Сargofy допоможе вам вирішити будь-які проблеми транспортування вашого вантажу. Головний пріоритет компанії - це надання якісних та своєчасних послуг із застосування сучасних технологій.

Крім перевіреного автопарку та висококваліфікованого персоналу компанія Каргофай відкрита для своїх клієнтів та надає можливість відстежувати переміщення вашого вантажу в реальному часі. Для цього варто скористатись персональним кабінетом на сайті компанії.

Якщо крім доступної ціни для вас важливо отримати ще і якісний сервіс звертайтесь в Сargofy.

Обирайте тільки перевірені компанії!


Поділитися: