beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Як перевозити скло: особливості та рекомендації щодо перевезення скла, рекомендації щодо перевезення скла

У сучасному будівництві скло є одним із основних матеріалів. Популярність скляних фасадів та панорамних вікон робить його дуже затребуваним на всіх будмайданчиках. Єдиною проблемою є те, що це дуже крихкий матеріал, транспортування якого здійснюється за допомогою спеціального обладнання.

Спецтехніка для надійного транспортування скла

Для перевезення невеликих листів скла, площа яких не перевищує 4 м2 можна використовувати міцні піддони або рами з дерева. Всі опорні точки піддону або рами повинні бути обтягнуті гумою або войлоком. Важливо, щоб скло не контактувало з матеріалами, які твердіші, ніж воно саме, інакше скляний лист може пошкодитися.

Для більших скляних плит використовують спеціальну піраміду, встановлену на "Газель" або іншу невелику вантажівку.

Піраміда - це спеціальний каркас із металу, на який можна кріпити скло в рамах. Це дозволяє склу не контактувати між собою та зберігати цілісність. Пірамідальна конструкція найкращий спосіб для транспортування пластикових вікон та дверей.

Кріплення листового скла до піраміди має бути жорстким, для цього використовують надійний ремінь. При цьому сама конструкція повинна бути обтягнута войлоком або гумою, а між склом має бути плівка або картон. Це один із найкращих варіантів перевезення невеликої партії листового скла на коротку дистанцію.

Спеціальний контейнер використовують для перевезення великого обсягу скляних листів. Для транспортування таких контейнерів необхідні автомобілі великої вантажопідйомності. В основному, такими контейнерами користуються виробники скла для транспортування великих партій.

Для перевезення великих листів розмір яких становить до 9 м2 використовують причіп із пірамідою, такий каркас може перевезти досить велику партію скла. Таким транспортом часто користуються компанії, що займаються автомобільними вантажоперевезеннями.

Рекомендації щодо перевезення скляних виробів

Для того, щоб перевезти такий крихкий вантаж без пошкоджень, потрібно дотримуватися кількох основних правил:

  • використовуйте для транспортування скла лише спеціалізовані автомобілі;

  • упаковки листового скла повинні мати тверде кріплення;

  • по можливості мінімізувати ковзання листів скла, для цього потрібно перекласти між ними картон чи плівку.

Перевезення посуду або іншої тари зі скла

На спосіб упаковки та транспортування посуду значно впливає його розмір. Чим більший виріб, тим більше ризик його пошкодити. Тому до підготовки для перевезення автомобільним транспортом немає єдиного підходу.

Зазвичай використовують два способи упаковки:

  • пакують кожен предмет індивідуально;

  • партію посуду запаковують разом.

При спільній упаковці коробка повинна бути розрахована на вагу товару, який в ній міститься. Також для упаковки можна використовувати пластикові ящики. Посуд в упаковці повинен бути зафіксований, а вироби не повинні контактувати між собою.

Транспортування дзеркал

Перевезення дзеркального полотна відбувається за тими самими правилами та принципами, що й скляних листів. Єдине, що має бути обов'язковим, це ізоляція дзеркального полотна від інших листів та твердих матеріалів. Так як подряпини можуть зіпсувати дзеркальну поверхню.

Якщо дзеркало є готовим предметом інтер'єру,  то спочатку потрібно зняти фурнітуру. Бажано для пакування таких виробів використовувати протиударну плівку.

Важливо на всі скляні вироби, посуд та дзеркала, що упаковані в індивідуальну тару, нанести відповідне маркування. Правильне маркування, позначки "крихке" або "скло", убезпечать цей товар при завантаженні та розвантаженні.

Автомобілі, які перевозять скло повинні відповідати таким вимогам:

  • транспорт повинен мати спеціальну конструкцію для перевезення скляних виробів, наприклад, надійний каркас у формі піраміди;

  • автомобіль повинен бути укомплектований усім необхідним додатковим обладнанням для перевезення скла;

  • система ресор автомобіля повинна забезпечувати плавний хід та акуратне подолання дорожніх перешкод.

Відповідальні перевізники завжди дотримуються цих правил. При якісній упаковці, надійному кріпленні та правильному підході до організації транспортування, можна перевезти будь-який об'єм скла на будь-яку відстань без ушкоджень.


Поділитися: