beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Управління ланцюгами в автомобільній логістиці: особливості та перспективи розвитку

При виникненні несподіваних операційних проблеми, ланцюги поставок можуть легко порушитись, що має вплив як на клієнтів, так і на виробників. Щоб знизити цей ризик, необхідно ознайомитись з основними принципами управління ланцюгами поставок та розглянути можливі рішення для запобігання таким проблемам.

Збільшення прозорості інформації про наявність запасів

При відсутності інтегрованої реальної видимості запасів у всьому ланцюжку постачання, ви стикаєтесь з ризиком втрати контролю.

Переконайтеся, що у вас є системи, які забезпечують реальну видимість запасів у вашій дистрибюторській мережі - від постачальника до клієнта - і що всі співробітники розуміють, як передавати інформацію через корпоративні межі ефективно та швидко. Також переконайтеся, що ваш персонал усвідомлює важливість точних даних інвентаризації. Оновлення даних про запаси повинні бути пріоритетом для кожної операції, а збитки чи прибутки повинні бути фіксовані та негайно оброблятись.

Ефективне управління попитом і пропозицією, регулюючи їх як неперервний потік

У ідеальному сценарії відбувається гармонійний рух продукту від постачальника до споживача, забезпечуючи наявність необхідної кількості товарів у магазині, яка відповідає кількості в ланцюгу постачання - від центру розподілу до магазину, від постачальника до дистриб'ютора та інших ланок ланцюга, включаючи сировину.

Рекомендується прагнути до більш частого та меншого обсягу поставок, керуючи способом доставки продуктів. Цей підхід краще, ніж рідкісні, великі масові поставки, оскільки він забезпечує балансований потік продуктів у всьому ланцюгу поставок. Потрібно переглянути концепцію мінімальних обсягів замовлення, щоб усунути нерегулярні поставки часткових партій товарів. Це може вимагати проведення нових переговорів з постачальниками сировини та, можливо, постачальниками логістичних послуг.

Використання швидкої та гнучкої системи планування

Час реагування ланцюга поставок включає в себе весь період, починаючи з виробництва і закінчуючи моментом, коли клієнт придбає продукт.

Необхідно переконатися, що ваша система планування ланцюга постачання працює безперебійно. Застарілі системи можуть призводити до затримок у обробці потреб. Це може статися через те, що процеси планування виконуються лише під час ночі або вихідних, через тривалість їх виконання та вплив на систему через періоди простою. Використання системи управління ланцюгом постачання, яка здатна працювати в режимі реального часу та без затримок, дозволяє уникнути таких затримок і швидко виявляти та вирішувати проблеми в ланцюгу постачання.

Онлайн аналітика для дослідження коливань попиту

Всі продукти споживаються з різною швидкістю швидкістю або в однаковий час; деякі споживаються за фіксованою ставкою. Важливо встановити аналітичну систему в реальному часі, що охоплює весь ланцюг постачання. Це є фундаментальним вимогою для ефективного управління попитом і пропозицією. Ви можете визначити та групувати продукти за їх рівнем нестабільності, а потім використовувати чітку аналітику для моніторингу та отримання сповіщень у реальному часі, щоб ефективно керувати запасами змінливих продуктів.

Покращення моделі прогнозування

При розробці систем прогнозування компаніям необхідно також перетинати корпоративні межі, співпрацювати з постачальниками та обмінюватися прогнозами в режимі реального часу. Важливо мати єдину спільну модель, в рамках якої всі учасники співпрацюють для виявлення піків і спадів, а також визначення того, чи є вони тимчасовими або тривалими явищами. Це допоможе розробити стратегії відновлення.

Для точного прогнозування надзвичайних подій варто збільшити обсяг доступних даних. Ви можете переглянути поточні моделі прогнозування та їх взаємозв'язок з системами планування, а також розробити сигнали для виявлення непередбачуваного попиту в реальному часі. Крім того, необхідно створити методи закупівлі, які мають дуже короткий час реакції, щоб ефективно реагувати на зміни в попиті.


Розширення кола постачальників

Іноді постачальники не в змозі задовольнити швидко зростаючий попит, особливо коли їм потрібно постачати товари в багато магазинів та забезпечувати постійне задоволення попиту. Один із способів вирішення цієї проблеми - диверсифікувати свої постачальницькі зв'язки. Це означає розподіл ризику між різними постачальниками, як місцевими, так і з-за кордону. Часто ми стикаємося з ситуацією, коли виробництво переноситься за кордон у пошуках низьких витрат. Однак, цей підхід має свої недоліки, такі як довгий час доставки та збільшений ризик. Для забезпечення балансу у поставках важливо мати постачальників з короткими і довгими строками доставки та навіть з різними моделями витрат.

Розширення та розвиток нових мереж і каналів збуту

В сучасному суспільстві ми маємо можливість переглядати багато речей як гнучкі та змінні. Будьте готовими до нових можливостей і використовуйте системи, що сприяють вашому тривалому успіху.

Інтегровані рішення керування ланцюгом постачання допомагають втілювати ці принципи. Шляхом використання рішень, що базуються на платформі низькокодового програмування, автоматизації та штучного інтелекту, ви можете швидко впроваджувати інновації. У цьому контексті розглядаються також готові рішення для конкретних галузей, таких як автомобільна промисловість. Всі ці технології доступні на безпечній та масштабованій хмарній платформі.

Щоб дізнатися більше про можливості в сфері управління ланцюгом постачання з використанням рішень, направте запит на консультацію з нашими експертами.












Поділитися: