beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Результати конкурсу ЄКМТ

Для того, щоб безпроблемно доставляти вантажі до країн Європи та Прибалтики автомобільним транспортом потрібно оформити спеціальний дозвіл.Дозволи на міжнародні перевезення можуть бути одноразовий, або терміном на один рік. Довготривалий дозвіл терміном на один рік є дозвіл отриманий Європейської конференції міністрів транспорту. Такі дозволи розподіляються в кінці кожного року між перевізниками, які здійснюють міжнародні перевезення, але дозвіл ЄКМТ можна отримати тільки для автомобілів які відповідають Євро-5 та Євро-6.

Поради від «Укртрансбезпеки» для перевізників та водіїв, які оформляють дозволи ЄКМТ

Для того, щоб уникнути проблем при оформленні дозволу і отримати його швидко і без особливих ускладнень Державна служба України з безпеки на транспорті рекомендує уникати наступних помилок:

  • Важливо дуже уважно і граматично правильно вказувати назву організації англійською мовою.

  • Те саме стосується і адреси реєстрації перевізника, населений пункт, вулицю і номер будинку, ця інформація має бути вказана правильно.

  • Обов'язково потрібно розподіляти права роботи в країнах, які обмежили в'їзд на свою територію. Якщо цього не зробити, то заяву буде відправлено на доопрацювання.

  • Бортовий журнал має бути заповнений до моменту отримання дозволу ЄКМТ.

  • Членський внесок потрібно також сплатити до моменту отримання дозволу.

Якщо все-таки трапилась ситуація, що дані організації в заяві були вказані некоректно чи з технічною помилкою, то потрібно зробити заміну в заяві. Для цього потрібно надіслати лист-звернення на ім'я голови конкурсної комісії ЄКМТ, в якому потрібно вказати номер дозволу та причину заміни.Направити електронне звернення можна за адресою [email protected].

Наприкінці кожного року міністерство інфраструктури України оприлюднює інформацію з результатами конкурсу та все що стосується процедури розподілу дозволів.

На своїй сторінці міністерство публікує наступне:

  • перелік автомобільних транспортних засобів, характеристики яких не відповідають основним критеріям конкурсу і не будуть брати участь у розподілі дозволів;

  • перелік перевізників, які використовували дозволи з порушеннями правил;

  • перелік перевізників, які не надали звіти про використання дозволів за поточний рік та отримали за це штрафні бали.

Після оголошення офіційних результатів розподілу залишається певна кількість нерозподілених дозволів.

Цей залишок перерозподіляється протягом поточного року. Перерозподіл відбувається серед тих перевізників, які брали участь у конкурсі та набрали найбільшу кількість балів.


Поділитися: