beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Попутна доставка вантажів по Україні: кращі способи пошуку попутної вантажівки

Якщо вам потрібне вантажоперевезення невеликої партії товарів, габаритного об'єкта або перевезти будь-який інший вантаж у малій кількості, то виникає питання, як це зробити не витрачаючи зайвих грошей? Відразу зрозуміло, що послуги кур'єрської служби будуть надто дорогими, але й вантажівка чи фура вам теж не потрібні. Оптимальним варіантом буде попутна доставка, таким чином замовник може доставити свій товар за мінімальною ціною. Дізнатися приблизну вартість вантажоперевезення можна за допомогою зручного онлайн-сервісу.

Особливості попутної доставки

Український ринок вантажоперевезень сформувався таким чином, що доставка попутного вантажу стала одним із ключових сегментів.

Попутний вантаж - це вантаж невеликого розміру, яким можна доукомплектувати вантажівку з основним товаром, щоб транспортний відсік був повний. Такий спосіб дозволяє ефективно використовувати автотранспортний парк перевізника та надавати замовнику низьку ціну послуги. Водій може взяти попутний вантаж в місті завантаження основного замовлення або зробити довантаження в іншому населеному пункті, трохи коригуючи свій маршрут. Але тоді ціна ставатиме трохи вищою. Дізнатися приблизну вартість доставки можна за кілька хвилин.

Пошук попутного довантаження добре налагоджений у великих транспортних компаніях, тому що водій не завжди це може зробити сам. Замовник, якому потрібна доставка, теж не завжди може швидко знайти необхідну вантажівку. Тому краще звернутися до професіоналів та довірити пошук досвідченим логістам. Український транспортний диспетчер – це висококваліфікований фахівець, який максимально швидко знаходить необхідний транспорт та встановлює комунікацію “замовник – водій”.

Кожен водій намагається максимально продуктивно працювати, але це не завжди виходить. Часто зворотний шлях доводиться їхати пустим. Завантажити повний транспортний відсік в обидва боки можна тільки якщо працювати на популярних напрямках. Зазвичай це маршрут між такими великими містами як:

  • Київ,

  • Одеса,

  • Харків,

  • Дніпро,

  • Львів.

В принципі, будь-яке українське місто має великий потенціал у сфері вантажоперевезення.

Тому більша частина вантажоперевезень непопулярним маршрутом є для водія приватника односторонніми. Великі транспортні компанії можуть забезпечити повне завантаження свого транспортного парку у початковому і кінцевому пункті маршруту. Такий спосіб дозволяє пропонувати кращу ціну для попутного вантажу, кожному замовнику.

Пустий пробіг на зворотному шляху зовсім не вигідний з фінансової точки зору і з точки зору втрати робочого часу, а компенсувати зворотний шлях не готовий жоден замовник. Тому кожен водій буде радий попутному вантажу. Такий спосіб дає можливість збільшити дохід водія, навіть якщо потрібно трохи змінити маршрут, допомогти замовнику із завантаженням, а транспортний відсік все одно не повний.

Переваги попутного автоперевезення для замовника та власника вантажівки

Попутна доставка - це чудовий спосіб отримати вигоду від вантажоперевезення, в якому зацікавлений водій та замовник.

Власник вантажівки отримує часткову компенсацію витрат на доставку основних товарів, а замовник отримує вигідний тариф для перевезення вантажів. Якщо користуватися таким способом на популярному маршруті, то це може виявитися вигіднішим для водія, ніж звичайний рейс.

Недоліки та ризики

Головною складністю в організації попутної доставки для замовника та перевізника стає пошук один одного. Водієві самостійно дуже складно знайти товар на довантаження за конкретним маршрутом. Найчастіше у великих містах є стихійні біржі пошуку вантажу, але не завжди там вдається знайти роботу. Неефективним буде пошук замовлення методом обдзвонювання постійних замовників.

Якщо людині з невеликого населеного пункту необхідна автомобільне вантажоперевезення маленької партії товару йому доведеться виїжджати на трасу і годинами вдивлятись фуру з табличкою "порожній", яка слідує по потрібному маршруту.

При цьому немає жодних гарантій, що ваш товар буде доставлений у цілості та безпеці, а не буде вкрадений чи зіпсований.

Без укладання договору на автоперевезення замовник не має можливості відстежувати вантаж, немає права на компенсацію при псуванні або втраті вантажу. Залишається покладатися лише на сумлінність водія. Зважаючи на вищеперелічене, краще зробити замовлення автоперевезення товару в транспортної компанії.

Найкращі способи пошуку попутної вантажівки

Якщо ваше замовлення на доставку вантажу малого обсягу та нерегулярне, для вас єдиним оптимальним варіантом буде скористатися послугами великої транспортної компанії. Там вам швидко знайдуть відповідну вантажівку або попутну фуру, яка слідує за вашим маршрутом. Такий пошук не забиратиме у вас багато часу та нервів. Навіть якщо відправка відбудеться з невеликою затримкою, замовнику це компенсується низькою вартістю доставки.

Поділитися: