beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Особливості перевезення лікарських засобів

Доставка фармацевтичного та медичного вантажу зараз є як ніколи важливою. Транспортування медикаментів може проводитись як комерційна доставка або як гуманітарна допомога. Велика потреба у лікарських препаратах викликає величезний попит на автомобільне вантажоперевезення фармацевтичних препаратів.

Правила транспортування медичних препаратів

Фармацевтичний вантаж відноситься до температурних і водночас крихких, тому транспортування медикаментів має відбуватися строго за певними правилами. Кожен медичний препарат має бути доставлений без ушкоджень та зберегти всі свої якості, адже від цього може залежати чиєсь життя і здоров'я. Для цього має бути забезпечено правильне пакування та температура при транспортуванні. Це мінімальні вимоги, які не гарантують, що фармацевтична продукція прибуде до пункту призначення безпечно і без ушкоджень.

Кожна транспортна компанія, яка займається автомобільним вантажоперевезенням лікарських препаратів, повинна дотримуватися наступних правил:

1. У транспортному засобі має підтримуватись необхідна температура та кліматичні умови.

2. Автомобіль для доставки медикаментів повинен використовуватися тільки для перевезення цієї групи товарів або схожих за умовами транспортування продуктів харчування.

3. ТЗ, яким здійснюється вантажоперевезення, повинен мати спеціальний сертифікат та проходити санітарну обробку перед кожним новим рейсом.

4. Упаковка лікарських засобів у тару для транспортування відбувається виключно на заводі-виробнику. На упаковку має бути нанесене відповідне маркування.

5. Завантажувальні та розвантажувальні роботи повинні проводитись виключно на закритих майданчиках, захищених від дії навколишнього середовища. Місце проведення цього виду робіт має бути чистим та відповідати санітарним нормам.

6. Пакування, в якому знаходиться лікарський препарат, не має контактувати із землею, мокрою підлогою чи іншими поверхнями без санітарної обробки.

Дотримання температурного режиму

Кожен окремий медикамент або фармакологічний препарат має свої індивідуальні вимоги до температури та вологості. Діапазон температур для більшості становить від -2 до +25 градусів. Тому перевезення такого вантажу відбувається рефрижераторним транспортом. Рефрижераторна доставка дозволяє дотримуватись необхідної температури у вантажному відсіку  у будь-яку пору року. Сучасні рефрижераторні установки можуть підтримувати температурний режим 0,5 градуса.

Необхідна документація

Транспортній компанії, яка здійснює такі перевезення, потрібна спеціальна ліцензія. У деяких випадках фармацевтична компанія може укласти договір не на надання послуг, а на оренду автомобіля, тоді спеціальна ліцензія для компанії-перевізника не потрібна.

Супровідна документація для перевезення медичних вантажів повинна складатися з:

  • договір між транспортно-логістичною компанією та клієнтом;

  • страховий поліс для продукції, що транспортується;

  • документація на підтвердження якості препаратів;

  • товарно-транспортна накладна, в якій докладно описано повний перелік препаратів та їх кількість;

  • у кожного співробітника задіяного у перевезенні має бути медична книжка із щорічним медичним оглядом.

Який транспорт підходить для транспортування ліків?

Спеціальний транспортний засіб для перевезення лікарських препаратів повинен підтримувати автономну роботу холодильно-обігрівальної установки, яка може підтримувати необхідні кліматичні умови незалежно від автомобіля, що здійснює перевезення.

Автомобілі для перевезення медичних препаратів мають бути обладнані:

  • системою охорони;

  • системою, яка контролює доступ до вантажу;

  • приладом, що веде фіксацію показників кліматичних умов, температури, вологості упродовж всього рейсу;

  • системою пожежної безпеки.

Всі ці особливості спрямовані на те, щоб максимально убезпечити автомобільну доставку життєво важливих вантажів.

Для того, щоб убезпечити ваш вантаж, потрібно вибрати перевіреного надійного перевізника, який має досвід у сфері автомобільних вантажоперевезень медичних препаратів та іншої фармакологічної продукції. Адже основним критерієм якості такої доставки є швидкість транспортування, організація безпеки та належних кліматичних умов у вантажному відсіку.

Компанія Сargofy має весь необхідний ресурс для забезпечення всіх перерахованих вище умов і вимог. Наші висококваліфіковані фахівці роблять все можливе, щоб доставити довірений їм вантаж швидко якісно та надійно.


Поділитися: