beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Нова система e-SIGUR фіксуватиме порушення водіїв на дорогах Румунії

Щоб покращити дотримання правил дорожнього руху та контролювати швидкісний режим на дорогах Румунії, уряд цієї країни розпочав впроваджувати систему e-SIGUR. Ця система значно підвищить якість моніторингу дорожнього трафіку на румунських дорогах.

Очільник Румунії Клаус Йоханіс анонсував законодавчу базу, яка буде регулювати впровадження та роботу системи e-SIGUR. Ця система моніторингу стане важливою складовою Національної програми для контролю та автоматичної обробки ситуації на дорогах Румунії.

Принцип роботи системи e-SIGUR

Концепція системи e-SIGUR полягає у виявленні у реальному часі наступних правопорушень:

  • порушень правил дорожнього руху;

  • виявлення автомобілів, які з певних причин підпадають під конфіскацію;

  • виявлення транспортних засобів, що перебувають у розшуку;

  • визначення автомобілів, які уникають оплати за використання дорожньої мережі;

  • виявлення автомобілів з протермінованою реєстрацією;

  • виявлення автотранспорту, який може слугувати доказовою базою у суді.

Про ці порушення система сигналізуватиме одразу. Також e-SIGUR створить передумови для:

  • зменшення максимальної швидкості певної категорії автомобілів на аварійно-небезпечних ділянках;

  • регулювання руху автомобілів у відповідних смугах;

  • для виявлення водіїв, що ігнорують сигнали світлофора;

  • виявлення автомобілів, що порушують правила перетину залізничних переїздів;

  • виявлення та попередження агресивної поведінки водіїв на шляхах загального користування.

Всі ці фактори позитивно вплинуть на загальну картину дорожнього руху в межах Румунії, та зменшить кількість правопорушень серед водіїв автомобільного транспорту.

Але сама система виконуватиме виключно сигналізуючу функцію. Оцінювати ситуацію та складати протокол буде виключно компетентний поліцейський. Місця розташування всього обладнання системи e-SIGUR можна дізнатись на сайті компанії CNAIR.

Особливості правил дорожнього руху в Румунії

Для того, щоб не потрапити в поле зору системи e-SIGUR, потрібно чітко дотримуватись правил дорожнього руху, та знати їх особливості на території Румунії. Ось декілька основних особливостей:

  1. Водій-іноземець, крім водійського посвідчення повинен мати “Зелену карту” та інші страхові поліси.

  2. Для використання платних доріг потрібно придбати так звану “віньєтку”, яка дає можливість користуватися платними дорогами протягом певного часу. По факту це просто чек, який водій повинен мати при собі. Придбати “віньєтку” можна на прикордонному пункті пропуску чи Rompetrol, OMV й MOL.

  3. Чітко дотримуватись швидкісного режиму. Максимально швидкість у житловому кварталі становить 20 км/год, в межах населеного пункту - 50 км/год, а на дорогах загального користування 90 км/год.

  4. Максимальна швидкість дозволяється на автобанах (А1 і А2) і становить 130 км/год. Проте це стосується лише водіїв, які мають стаж керування автомобілем більше одного року.

  5. З початку листопада і до кінця березня автомобіль повинен бути оснащений зимовими шинами в обов'язковому порядку. При невиконанні цієї норми водію загрожує штраф від 600 до 1000 євро.

  6. Використовувати шиповану гуму на дорогах Румунії категорично заборонено. При потребі рухатись дорогою, яка покрита снігом чи льодом, колеса автомобіля можна обладнати спеціальними ланцюгами.

  7. Починаючи з 2006 року рухатись місцевими дорогами потрібно з увімкненими фарами денного світла, а вмикати протитуманні фари можна виключно за поганих погодних умов.

Поділитися: