beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Навіщо потрібна машина з верхнім та бічним завантаженням?

З розвитком вантажних автомобілів та покращенням логістики виникла потреба модернізувати вантажний транспорт під різні способи завантаження. Залежно від форми та специфіки вантажу його зручно завантажувати тим чи іншим способом. Деякі товари значно швидше та безпечніше можна завантажити зверху чи збоку.

Якщо правильно вибрати автомобіль під конкретний вантаж, то завантаження пройде значно швидше та ефективніше.

Види вантажних машин за типами завантаження

Завантаження автомобіля для транспортування вантажу проводиться трьома основними способами:

  • ззаду;

  • зверху;

  • збоку.

Досвідчені співробітники надійних транспортних компаній завжди звертають увагу на параметри та фізичні особливості вантажу и в залежності від цього рекомендують авто, завантаження якого найбільш оптимальне для цього конкретного випадку.

Заднє завантаження

Найбільш популярний та поширений тип завантаження – задній. Таке завантаження зручне для більшості товарів розміщених на палетах або упакованих у схожу тару. Цей спосіб єдиний, що підходить для складів європейського стандарту. При такому способі завантаження водієві потрібно під'їхати так, щоб рампа була максимально близькою до задніх дверей автомобіля.

У такий спосіб можна завантажити автомобілі такого типу як:

  • тентована фура;

  • газель;

  • рефрижератор;

  • суцільнометалевий транспорт.

Верхнє завантаження

При такому варіанті завантаження повинен бути задіяний кран або інші подібні навантажувальні механізми. Цей спосіб застосовується для важких та габаритних вантажів, а також коли є ризик пошкодити автомобіль при бічному завантаженні даного вантажу.

Процес навантаження проходить у кілька етапів:

  • кріплення вантажу для підняття краном;

  • безпосереднє завантаження;

  • зняття строп та фіксація в кузові автомобіля.

Зазвичай верхній спосіб навантаження використовують для перевезення великогабаритних вантажів, таких як металоконструкції або промислове обладнання. Вантажоперевезення з верхнім завантаженням можливе лише відкритими або тентованими вантажівками.

Бічне завантаження

При бічному завантаженні, що здійснюється з рампи, використовується рокла або вилочний навантажувач. Як правило, такий спосіб підходить для тентованих автомобілів. Машина із "шторою" готується  до завантаження буквально за хвилин 15. Бічне завантаження значно зменшує час на зантажно-розвантажувальні роботи та скорочує час простою.

А ще такий спосіб зручний для експлуатації в зимовий час, так штора тенту не замерзає.

Україна - країна, в якій перевезення товарів вантажним транспортом досить добре розвинене. Кожна велика транспортна компанія має у своєму автопарку транспортні засоби із різноманітним способом завантаження.

Логісти компанії Cargofy зможуть швидко підібрати вам вантажівку з оптимальним способом завантаження і яка максимально підійде до обсягу та фізичних особливостей вашого вантажу.


Поділитися: