beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Крихкі вантажі в міжнародних перевезеннях: фактори ризику та можливості наслідків помилок. Частина 1

Більшість проблем з крихким вантажем стаються через його пошкодження. Такі ситуації виникають через ряд певних факторів. Ми проаналізували багато випадків з ушкодженням крихких вантажів під час міжнародних перевезень та власний досвід у перевезеннях і сформували для вас поради як уникнути таких ситуацій.

Правила поводження з крихким вантажем

Доставка вантажів автомобільним транспортом - це єдиний можливий варіант доставити товари з України за кордон. Тому цим способом транспортуються не тільки звичайні товари, а і ексклюзивні цінні крихкі речі. наприклад коштовні скляні вироби ручної роботи. І трапляється так, що при вантажоотримувач при розпаковуванні виявляє безнадійно зіпсовані крихкі речі.

Перше і найголовніше - це підготовка крихких речей до відправлення. Відправник  відповідає за правильне пакування та маркування вантажу, оскільки він, має більше знань про свій продукт. Потрібно ретельно стежити за процесом пакування і намагаємося поділитися досвідом з клієнтами, щоб їхні товари доїхали в цільності. Однак, не дивлячись на це, помилки все ж можуть статися. Якщо ми перевозимо крихкі товари, такі як скло, порцеляну чи кришталь, то потрібно застосовувати додаткові заходи безпеки. Пакування скла повітряно-бульбашковою плівкою повинна включати паперові наповнювачі, профілі спіненого поліетилену та спеціальні кутники, щоб забезпечити максимальний захист від пошкоджень під час міжнародного транспортування. Все це упаковується щільно вкладається в дерев'яний ящик.

Маніпуляційні відмітки

На упаковку часто наносяться попереджувальні знаки, щоб працівники відповідно знали, як правильно поводитися з вантажем. Для крихкого вантажу особливо важливо вказати на коробці верх, центр ваги, місця для кріплення і вказати, що це крихкий вантаж.

Крім того, можна поставити відмітку "обережно". Існують інші спеціальні ознаки, наприклад, обмеження температури, якщо товар потребує особливих умов зберігання, або позначку "швидкопсувний вантаж", якщо товар легко псується. Маркування залежить від конкретної специфіки товару.

Важливо пам'ятати: якщо на коробці немає попереджувальних знаків, вантажники можуть не розуміти, що вантаж крихкий або потребує особливих умов зберігання, тому завжди варто позначати упаковку належним чином.

Хотілося б знову нагадати всім, хто замовляє міжнародні вантажоперевезення, що правила пакування та маркування вантажу виникли не просто так.

Існує ще один фактор, який також може вплинути на псування вантажу. Клієнт шукає найдешевший варіант доставки і оформляє транспортування з перевантаженням, яке дешевше, ніж прямий рейс. Перевантаження - це додатковий ризик пошкодити крихкий товар, який погано запакований чи не має відповідного маркування.

Хотілося б знову нагадати всім, хто замовляє міжнародні вантажоперевезення, що правила пакування та маркування вантажу виникли не просто так. Цей інцидент можна було б приписати до неважливості або банального поспіху, але після детального розгляду ми з клієнтом зрозуміли, що ми могли б уникнути цілої низки неприємностей, які б підійшли до цього питання більш серйозно та важливо.

Крім того, у цьому випадку існує ще один фактор, який також міг вплинути на псування вантажу. Клієнт шукав найдешевший варіант доставки і оформлення транспорту з перевантаженням, яке виявилося на 70 євро дешевше, ніж прямий рейс. Хоча ми зробили поступки замовнику, щоб зменшити витрати і знайти дешевий транспорт, з крихким вантажем варто бути дуже обережним. Перевантаження - це повідомлення, після таких дій дають вантаж небезпеки. На жаль, ми не могли передбачити, що товар погано запакований, і це призвело до проблеми.

Зробивши висновки, ми б радили вам уникати використання перевезень із заміною транспортного засобу, особливо для крихких вантажів, краще шукайте прямі авто, щоб знизити ризик пошкодження вантажу. Не кожен вид перевезення можна використовувати для конкретного вантажу, навіть якщо це фінансово вигідно. Отже, пропрацюйте можливі варіанти перевезення та забезпечте належне пакування та маркування вантажу для міжнародного перевезення.

Компанія Cargofy довела свою успішність у перевезенні вантажів, які потребують особливої уваги та обережного поводження. Наші працівники завжди відповідально ставляться до своїх обов'язків, але не можуть повністю контролювати дії сторонніх працівників. 


Поділитися: