beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Забезпечення безпеки перевезення вантажів: техніка безпеки під час перевезення вантажів


Безпека автомобільних вантажних перевезень - це ключове питання, яке стосується усіх учасників процесу. До цього переліку відносяться не тільки відправник, отримувач і посередник, а й страхова компанія, яка виступає гарантом у договорі між зацікавленими сторонами. Тобто у разі втрати, крадіжки чи псування вантажу фінансову і моральну шкоду отримують усі, хто мав прямий чи дотичний стосунок до цієї ситуації.

Основні проблеми та ризики які можуть виникнути при транспортуванні вантажу

При транспортуванні можуть виникнути ситуації пов'язані з різними суб'єктами і об'єктами, а саме:

  • ризики, що стосуються відправника,

  • ризики, що стосуються одержувача,

  • ризики перевізника,

  • ризики страхової компанії.

Чим ризикує відправник

Тільки не велика кількість продажів відбувається із самовивозом товарів. Більшість покупців, як правило здійснюють оплату безпосередньо після доставки вантажу. Тобто, якщо товар було втрачено, пошкоджено або не доставлено вчасно, відправник (продавець) не тільки несе фінансові збитки, а й може втратити рівень довіри клієнтів. Щоб уникнути хоча б фінансових втрат, варто подбати про страхування вантажу в дорозі, та скористатись послугами надійного перевізника.

Чим ризикує отримувач

Якщо ви придбали певні товари і зобовязались організувати їх самовивіз, то ви також ризикуєте втратити вантаж при транспортуванні. Щоб мінімізувати пошкодження вантажу в дорозі ви маєте переконатись в надійному пакуванні товарів та належних умовах транспортування. Основна порада така ж сама як і для відправника: потрібно обрати надійну транспортну компанію та переконатись у страхуванні вашого вантажу.

Потенційні ризики перевізника

Основні ризики перевізника це ризики пов'язані з:

  • автотранспортом,

  • життям і здоров'ям персоналу.

Тобто щоб уникнути втрат перевізник має забезпечити належний стан свого автопарку і обладнання. Також створити такі умови праці, щоб якомога убезпечити життя та здоров'я водія і супроводжуючого персоналу. Чітко дотримуватись правил транспортування тих чи інших категорій вантажу.

Компанії, що дбають про захист цілісності вантажу та максимальну безпеку водіїв-далекобійників розробляють та впроваджують цілий комплекс необхідних для цього заходів. Ці заходи базуються на певних правилах, накопичених з досвідом.

Основні правила безпеки перевезення вантажів.

Правила безпечних автоперевезень, на перший погляд дуже прості. Але якщо неухильно їх дотримуватись, то ризики пов'язані з втратою чи пошкодженням вантажу можна знизити до мінімального рівня. Крім безпеки вантажу важливо і те, що і водій перебуватиме у більшій безпеці у разі дотримання цих правил.

Ось основний перелік цих правил:

  • Транспортний засіб повинен перебувати у справному технічному стані та за своїми основними характеристиками повністю забезпечити необхідні умови для належного транспортування конкретного вантажу.

  • Автомобіль має бути обладнано системою безпеки, яка відповідатиме цінності вантажу, що перевозиться цим транспортним засобом.

  • Водій та супроводжуючий персонал має зберігати конфіденційність інформації про перевезення та не поширювати відомості про сам вантаж, маршрут переміщення та систему безпеки.

  • Забезпечення конфіденційності спілкування водія та диспетчера. При їх спілкуванні не повинні бути присутні сторонні особи.

  • Чітке та детальне планування маршруту з урахуванням усіх непередбачуваних ситуацій. Має бути сплановано скільки часу займе саме транспортування, де і коли водій може відпочити та яким чином відбуватиметься координація перевезення вантажу.

  • Відпочинок водія має проходити тільки у спеціалізованих місцях, які обладнані автостоянкою з надійною охороною.

  • Водій має бути забезпечений засобом зв'язку та у разі необхідності цілодобовою підтримкою диспетчера.

  • Водій повинен мати повний пакет необхідних документів оформлених належним чином. Це зменшить ризик затримки при перевірці транспортного засобу контролюючими органами.

Ці правила допоможуть зменшити ризики в дорозі не тільки для вантажу, а й для персоналу, що його доставляє і супроводжує. Важливо розуміти, що велику роль в цьому ланцюзі відіграє професійність диспетчера. При правильній взаємодії водія і диспетчера можна уникнути значної кількості проблем.

Варто зазначити, що страхування вантажу ніколи не буде зайвим та допоможе компенсувати втрати усіх учасників угоди.

Звісно, порахувати усі ризики одразу неможливо. Проте обираючи перевірену транспортну компанію ви можете уникнути багатьох проблем.

Обираючи транспортну компанію Сargofy ви отримаєте весь спектр послуг вчасно та якісно. Ми дбаємо про свою репутацію та обов'язково пропонуємо страхування вантажу всім своїм клієнтам. Такий підхід дозволяє мінімізувати ризики обох сторін. Проте будь-який наш клієнт може відмовитись від цієї послуги або навіть скористатись послугами охоронної організації для супроводження вантажу.

В Каргофай вам запропонують тільки той транспорт, який може забезпечити максимально безпечне транспортування вашого вантажу швидко та без зайвих проблем.

Не ризикуйте та довіряйте свій вантаж тільки професіоналам!


Поділитися: