beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

5 вопросов, на которые следует ответить, прежде чем доверить груз перевозчику

Кожен відправник хоче мати впевненість у безпечній і своєчасній доставці свого вантажу. І перш ніж потенційний партнер для вантажоперевезення буде затверджений, потрібно переконатись у тому, що вантаж буде переданий у надійні руки. Для цього перевізник має відповісти на низку питань, які точно вплинуть на ваше рішення. Ось п'ять основних пунктів, які допоможуть зробити конкретний правильний вибір.

1. Чи страхується відповідальність транспортної компанії?

Це питання дуже важливе для забезпечення цілісності та збереження ваших товарів під час транспортування. Транспортна компанія може мати спеціальний сертифікат відповідальності, але варто уточнити, які ризики він компенсує і суму компенсації в різних ситуаціях. Не всі транспортні компанії прагнуть максимально захистити та застрахувати вантаж, іноді сертифікат діє лише під час транспортування, а якщо ваш товар був пошкоджений під час завантаження чи розвантаження страховка не покриває ваш збиток.

Також важливо звернути увагу на максимальну суму, яку може охопити страховий поліс транспортної компанії. Якщо оголошена вами вартість вантажу перевищує максимально можливу компенсацію страхового випадку при вантажоперевезенні, різницю вам ніхто не відшкодовує. Наприклад, оголошена вартість вашого вантажу 400 000 грн, а в сертифікаті транспортної компанії зазначено, що максимальна виплата може становити 300 000 грн., то ви втрачаєте 100 000 грн. Тому потрібно ретельно вивчити інформацію у страховому полісі та звернути увагу не лише на види ризиків та суму компенсації, а й на термін її виплати.

2. Чий транспорт перевозитиме вантаж?

Вибираючи перевізника, ви можете піти кількома шляхами. Можна звернутися до приватного підприємця, який і є водієм власної вантажівки. Він особисто бере відповідальність за ваш вантаж. Без письмового договору ви не зможете вимагати будь-якої гарантії та компенсації у разі псування або втрати вантажу.

Можна звернутися у велику транспортну компанію, де спочатку ви не можете поговорити з водієм, а на всі питання відповість диспетчер. Професійні логісти матимуть змогу підібрати оптимальний транспорт, а також допоможуть вирішити питання з документальним супроводом. Така доставка буде максимально швидкою та ефективною, оскільки транспортні компанії стежать за станом свого автопарку та співпрацюють лише з професійними водіями.

3. Чи можна відстежувати рух вантажу в реальному часі?

Сучасні транспортні компанії досить широко використовують новітні технології своєї роботи, а також застосовують телематику. Тому кожен клієнт такої компанії має можливість стежити за переміщенням свого товару в онлайн режимі. Якщо фірма дбає про своїх клієнтів, то така можливість надається всім клієнтам незалежно від обсягу вантажу та способу доставки. Збірні вантажі також можна відстежувати у своєму клієнтському онлайн кабінеті.

4. Які терміни доставки вантажу?

Залежно від своїх транспортних потужностей, транспортні компанії пануватимуть графік доставки. Як правило, великі транспортні компанії можуть запропонувати вам термінову доставку, яка буде максимально швидкою та не зовсім дешевою. Доставка товарів у складі консолідованого вантажу та попутним транспортом обійдеться вам значно дешевше, але вам доведеться почекати, поки сформується консолідований вантаж або знайдеться попутний транспорт. Термін доставки залежить від того, наскільки терміново потрібно доставити товари та скільки клієнт готовий за це заплатити.

5. У вас є досвід перевезення таких товарів, як...?

Досвідчені вантажоперевізники, як правило, точно знають специфіку транспортування того чи іншого вантажу. Бо для того, щоб перевезти антикварні меблі або дорогу техніку потрібно застосовувати відповідний пакувальний матеріал, спеціальне обладнання і відповідний вид транспорту, а для перевезення продуктів, що швидко псуються, використовують рефрижератор. Іноді для супроводу вантажу може знадобитися експедитор.

Існує безліч різноманітних вантажів, у тому числі небезпечних або живих, які мають свою специфіку, про яку повинен знати кожен професійний перевізник. Клієнт повинен чітко усвідомлювати, що його товар доставлятиме досвідчений професіонал, який забезпечить швидке та надійне транспортування.

Задавши цей мінімальний перелік питань, ви вже можете скласти думку про даного перевізника і прийняти рішення про співпрацю.

Крім цього, уважно вивчайте відгуки від попередніх клієнтів та договір про співпрацю. У вашому договорі має бути обов'язкова примітка щодо страхування вантажу, а також у вас має бути можливість додавати до цього контракту пункти зі своїми персональними вимогами.

Поділитися: