beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Як вибрати вантажоперевізника: критерії оцінки транспортних компаній, як вибрати надійного перевізника?

При плануванні вантажоперевезення важливим фактором є вибір перевізника. Кожен відправник вантажу шукає компанію, яка зможе надати якісний сервіс за прийнятну ціну. Це основний критерій, яким користується більшість недосвідчених клієнтів.

Щоб уникнути проблем при транспортуванні вантажу та забезпечити його збереження потрібно вибрати надійного та перевіреного перевізника.

ТОП-10 критеріїв за якими варто обирати компанію перевізника

Пошук надійної транспортної компанії та її оцінка мають базуватися на порівняльній характеристиці, адже конкуренція у цій сфері є досить високою.

Щоб отримати якісні послуги з перевезення, потрібно вибирати не просто перевізника, а компанію, що має логістичний центр. Це показник, який позитивно характеризує якість послуг. Але цей критерій не є основним і треба звертати увагу і на інші фактори.

1. Офіс компанії

Надійний вантажоперевізник завжди має офіс чи навіть кілька. Можливість відвідати офіс, поспілкуватися з фахівцями та підписати всі документи особисто – це є додатковою гарантією безпечної угоди.

2. Сайт компанії

У світі сучасних технологій відсутність сайту у перевізника має насторожити клієнта. На сайті, як правило, має бути інформація про діяльність компанії, про її організаційно-правову форму. Деякі компанії навіть надають сервіс приблизного розрахунку вартості доставки, також можна переглянути транспортний парк цього перевізника.

3. Технічні можливості для вантажоперевезень

Потрібно переконатися, чи є у того чи іншого перевізника необхідні для перевезення та завантаження транспортні засоби, які підходять до специфіки саме вашого вантажу. Важливо, щоб автомобільний парк компанії був у задовільному технічному стані, а персонал мав спеціальні дозволи для роботи з транспортом та механізмами.

4. Як довго компанія на ринку

Те, як довго компанія працює на ринку не завжди є показником якості послуг. Іноді трапляється, що компанія на ринку вже багато років, але останнім часом якість її послуг погіршується, автопарк застарів, а правил безпеки вантажоперевезень не завжди дотримуються.

5. Ціна послуг

Важливий фактор – це ціна послуг. У різних організаціях можуть запропонувати різні ціни. Головне, щоб ціноутворення відповідало запропонованим послугам та їх якості. До пропозиції ціни, яка значно нижча за ринкову, потрібно ставитися з обережністю. Деякі компанії мають віртуальний сервіс, який дозволить прорахувати приблизну вартість перевезень по Україні.

6. Занижена вартість послуг з вантажоперевезення

Як уже було сказано, що низька ціна це не завжди найкращий вибір. А ось дізнатися про дисконтні картки, знижки та інші клієнтоорієнтовані програми потрібно обов'язково. Це допоможе заощадити вам на наступних перевезеннях.

Якщо ви шукаєте тривалу співпрацю, то краще укласти довгостроковий контракт із встановленою вартістю. Це дозволить вам заощадити навіть при стрибку цін на послуги з перевезень.

7. Технологія та техніка транспортної компанії

Звертати увагу потрібно не тільки на техніку, яку використовує перевізник, а й на якість пакувальних матеріалів та робіт. Від їхньої якості залежить цілісність вашого товару. Хороший знак, якщо компанія застосовує нові технології та засоби оптимізації своїх робочих процесів.

8. Зовнішній вигляд працівників

Якщо працівник має охайний зовнішній вигляд, то і до своєї роботи він буде ставитися так само. Найкраще якщо співробітники одягнені у спеціалізований брендований одяг. Це говорить про те, що дана організація дбайливо ставиться до своїх працівників, а значить і до клієнтів теж.

9. Обговорення ціни

Якщо при першій розмові вам не називають хоча б приблизної ціни та кажуть, що вартість послуг буде визначена після виконання доставки, то краще відмовитись від цього перевізника.

Пропозицію додаткових послуг не завжди потрібно розцінювати як витягування грошей, можливо, це просто турбота про клієнта.

У деяких професійних компаній на сайті є калькулятор послуг, який дозволяє орієнтуватися в ціні.

10. Страхування вантажів

Перевізник, який піклується про своїх клієнтів, завжди запропонує страховку вантажу, що перевозиться. Це дозволить уберегти власника вантажу від фінансових втрат у випадках, коли вантаж пошкоджений не з вини перевізника.

Висновки

Користуючись цими простими критеріями, ви можете вибрати надійного перевізника, якому можна довірити свої матеріальні цінності.

Компанія Cargofy враховує всі вищеперераховані пункти та надає якісні послуги з перевезення вантажів по всій Україні, крім сипких та рідких.

Кожен клієнт у Каргофай може отримати весь необхідний спектр послуг на найвищому рівні за найкращою ціною.

Поділитися: