beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Пломбування вантажу під час перевезення: види пломбувальних пристроїв та основні правила пломбування вантажу

Одним із факторів, який завдає значних збитків транспортним компаніям, є крадіжка вантажу. Для зниження збитків через крадіжку перевізник змушений використовувати сучасні технологічні пристрої, а також пломбування вантажного відсіку. Такий спосіб допомагає знизити ризик втрати вантажу під час автомобільного перевезення.

Види пломбувальних пристроїв

Пломба - це спосіб контролювати збереження товару та несанкціонований доступ до вантажу. Опломбувати вантаж можна дуже швидко, оскільки більшість видів пломб прості у користуванні. Пломби для контролю доступу можна встановити:

  • на контейнер;

  • на фуру;

  • на цистерну;

  • фургон;

  • на натягнутий брезент тентованої вантажівки.

Доставка вантажу, який опломбований відправником, вважається надійнішою. При перевезенні вантажів однією вантажівкою для кількох одержувачів, вантаж розділяється кількома перегородками, які також можна опломбувати.

Основні види пломб, які може використовувати замовник автомобільного вантажоперевезення:

  • Свинцеві пломби з відбитком, які протягуються через дріт та фіксуються на ньому.

  • Циліндричні пломби з поліетилену, їх встановлюють за допомогою спеціального нагрівального приладу. Такий пломбіратор може працювати як від мережі, так і від акумулятора.

  • Силові пломби, які не може пошкодити перевізнику у складній дорозі. Їх можна зняти використовуючи спеціальний ріжучий пристрій. Як силові пломби використовуються троси та болти, які також виконують роль замка.

  • Наклейки для коробок або ламінованих палет, в яких знаходиться товар. Часто такі наклейки мають персональний номер, а зняти їх і не пошкодити практично неможливо.

  • Номерні наклейки для автомобіля. Часто такими наклейками пломбується фура або невеликий фургон із цілісним металевим корпусом.

  • Пластикові пломби з номерами, виготовленими спеціально для замовника.

  • Захисні пломби з датчиками удару. Ці додаткові пристрої клієнт може встановити для контролю безпеки вантажоперевезення.

  • Пломба індикатор, яка контролює температурний режим. Перевезення продуктів, що швидко псуються, і ліків повинно проходити із забезпеченням відповідних умов, для їх контролю використовують такі пломби.

  • Електронна пломба має вбудований датчик GPS, що дозволяє відстежувати рух вантажу.

  • Пломба митного контролю.

Правила пломбування вантажів

Залежно від того, яким видом автомобільного транспорту здійснюватиметься перевезення, який термін вантаж перебуватиме у дорозі та який товар транспортується, залежить спосіб пломбування.

Опломбувати вантаж, вкритий тентом, можна тільки після того, як брезент щільно закріплений до кузова, а доступ до товару неможливий. Пломби кріпляться у місцях з'єднання брезенту та кузова.

Фургон або фура пломбуються лише після того, як стулки дверей були щільно зачинені. Якщо для цих цілей використовується дріт, то його скручують у подвійний джгут. У такому разі зазвичай вішають дві пломби.

Опломбувати вантаж потрібно, навіть якщо вам здається, що транспортна компанія перевірена і надійна. Краще використовувати всі заходи безпеки, щоб ваша співпраця з перевізником пройшла успішно. Якщо одержувач виявив, пошкодження пломби, він повинен повідомити про це відправнику та страхової компанії. Відкривати вантаж у такому разі потрібно в присутності представника страхової компанії.

Використовуючи електронні пломби, можна не тільки щоб відстежувати переміщення вантажу, але й зменшити ризик його втрати.

Пломбування вантажу це хороший спосіб убезпечити перевезення свого товару та перевірити чесність надійність компанії.

Поділитися: