beta
Сервіс працює в бета-режимі
Деякі функції можуть працювати некоректно, якщо ви помітили помилку, будь ласка, повідомте нам у чаті

Консолідація вантажів. Як працює ця послуга

Чи є ефективний спосіб знизити витрати на доставку? Як скоротити витрати при невеликому обсязі вантажу? Що робити, якщо окремий вид транспорту занадто дорогий для вас? Логістика вже пропонує рішення для таких випадків - консолідація вантажу. Це процес об'єднання кількох невеликих партій товару в загальну, для відправлення як одного міжнародного вантажу. Цей процес транспортування консолідованого вантажу вигідний як для перевізників, так і для вантажовідправників.

Процес консолідації вантажів

Однією з найпопулярніших послуг для українців та за кордоном є збірні міжнародні перевезення вантажів. Цей метод транспортування підходить для всіх різновидів транспорту - залізниці, автомобільного транспорту або літаків. Використання методу збірних вантажів значно знижує витрати на доставку невеликих партій товарів і збільшує їх прибутковість.

Якщо дрібний вантаж доставляється у контейнерах або причепах, клієнт повинен сплатити за весь рейс, включаючи простір, який залишився порожнім. Це означає, що він оплачує не тільки місце для свого товару, але і за повітря. Але навіщо витрачати зайві гроші? Консолідація вантажів від кількох вантажоперевізників дозволяє кожному з них платити тільки за об'єм ваги, який він відправляє. Це дозволяє зменшити витрати на доставку для всіх учасників.

Існують кілька принципів консолідації збірного вантажу:

  • Регіональний, коли товари мають один спільний напрям доставки (по одному маршруту).

  • Споживчий, коли вантаж має одного одержувача.

Ви можете зберігати свій товар у себе на складі або на складі для консолідації, що розташовані майже у всіх великих містах. Ці склади збирають вантажі з усіма необхідними заходами для зберігання його цілісності до етапу завантаження.

Особливості консолідації вантажу

  1. Під час видачіі вантажу клієнт підписує акт приймання-передачі. На даному етапі проводиться перевірка цілісності вантажу, наявності документів для транспортування, сертифікатів та розрахунок кількості товарних місць.

  2. Обробка вантажу. Проводять зважування товарів, на пакування наносять маркування, знаки небезпеки, вказують вимоги до умов зберігання та складають на палети з подальшим закріпленням. Далі вантаж сортують і роблять позначки для доставки до однієї адреси.

  3. Сортування. Палети групують відповідно до адреси доставки та об'ємів. Інформація про це внесена до обліку. Потім вантажі направляються до місця зберігання на спеціальних стелажах. У цих приміщеннях контролюється рівень вологості, температура та подібні параметри, які були зазначені у документах і є спеціальною вимогою для вашого вантажу. Важливо пам'ятати, що в супровідних документах вказується максимально точну інформацію про вантаж. порушення умов зберігання, навіть за рівнем вологості, може негативно вплинути на якість товару.

  4. Коли набирається достатня кількість вантажу для рейсу в відповідний регіон, відбувається формування партії та завантаження.

  5. Перш ніж здійснити доставку, вантаж перевіряється і підписується документ про його передачу перевізнику.

Для консолідації збірного вантажу необхідний комп'ютерний облік за допомогою спеціального програмного забезпечення та постійний аналіз, щоб товари були доставлені своєчасно і не залишалися на складі довше ніж потрібно. Крім вартості, для клієнта важлива також оперативність доставки. Відповідаючи на ваше запитання, можна сказати, що час консолідації та відправлення залежить від регіону та кількості товарних місць, але ми зробимо все можливе, щоб ваш вантаж був доставлений якнайшвидше.


Поділитися: